Home Evropa Udaljenost Zagreb – Klagenfurt

Udaljenost Zagreb – Klagenfurt

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb Klagenfurt je 228, 25 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 158 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 3 sata, koliko u

proseku traje najkraći put do Klagenfurta, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Zagreba izadjite Selskom cestom i Jadranskim mostom. Nastavite Remetinačkom cestom, a na kružnom toku, izadjite na izlaz 1 za Jadransku aveniju i držite se leve strane. Nakon 3,6 km. Skrenite blago udesno prema izlazu za Ljubljana/Slovenija/Krapina. Uključite se na put E 70, gde Vas čeka naplata putarine na nekim deonicama. Stižete ubrzo, putem E70 do granice sa Slovenijom. Posle prelaska, nastavite pravo putem A2/E70. Vozite desnom stranom kako biste na račvanju nastavili putem A2 a onda pratite znake za pravac Beljak, Villach,Austria, Kranj-Ljubljana-sever.

Izlazite kroz E652 i priključujete se na put 101, prema mestima Celovec/Klagenfurt/A/Tržič/Kropa.

Nastavite medjunarodnim putem: 101/E652 i ubrzo sledi granica sa Austrijom. Klagenfurt je granično mesto, pa tako putem B91/E652 ubrzo stižete u taj grad.

Put autobusom traje oko 3 do 4 sata u zavisnosti od pauza i autobuskog prevoznika.

Trajanje puta avionom ume da bude relativno dugo jer put podrazumeva presedanja. Na primer, do Klagenfurta se avionom može preko Beograda i Beča. Cena karte je od 250 evra pa naviše.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!