Home Evropa Udaljenost Zagreb – Istanbul

Udaljenost Zagreb – Istanbul

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Istanbul je 1 342,5 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 1177,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 15 sati, koliko u proseku traje put do Istanbula, bez pauza. Troškovi puta bi u tom slučaju bili oko 250 evra.

Rastojanje, odnosno najkraći put, se automobilom može preći na sledeći način:Najpre se autoputem stiže u Srbiju do Beograda, a zatim autoputem takodje do Niša. Iz Niša krećete ka bugarskoj granici i prolazite obilaznicu oko Sofije. Posle granice, na jednom od kioska, kupite vinjetu koja je obavezna bez obzira na to kuda putujete. Sedmična vinjeta košta5 evra. Nastavljate preko Plovdiva ka Turskoj, najpre ka Svilengradu a onda i ka graničnom prelazu kod mesta Edirne. Od Sofije do isključenja za Plovdiv ide se autoputem, a onda nakon toga sledi nekoliko desetina kilometara magistralnog puta. Kada se ponovo uključite na autoput, ne silazite sa njega sve do isključenja za Istanbul u Turskoj.

Let avionom do Istanbula traje od oko 2 sata pa do oko 4 sata. Avio karta staje od oko 150 evra pa do 280 evra. Prevoznici su Turkish Airlines i Croatia Airlines koji nude direktne letove.

Ako se rešite na put autobusom, ta avantura traje i od oko 22 sata a trajanje puta može biti i do 30 sati vožnje. Cena autobuskih karata je oko 170 – 250 evra, u zavisnosti od rute i prevoznika.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!