Home Evropa Udaljenost Zagreb – Graz

Udaljenost Zagreb – Graz

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Graz je 183 kilometra. Najkraći put autobusom i automobilom je preko Maribora. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 154,5 km .

Medjunarodni Vlak Zagreb – Maribor – Graz – Beč je jedna od preporučljivih varijanti za put, po pitanju udobnosti. Put traje oko 4 sata. Vlak sa glavne stanice u Zagrebu kreće u 7.25 ujutru. 

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 2 sata i 15 minuta, koliko u proseku traje put do Graza, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način:

Zadarskom ulicom izadjite na Zagrebačku aveniju pa nastavite Ljubljanskom avenijom. Skrenite blago udesno ka izlazu E59/A2 za Maribor/Slovenija/Krapina. Slede put i autocesta A2/E59 kao i cestarina na pojedinim delovima. Ubrzo stižete na granicu sa Slovenijom. Nastavite po putu E59 i držite se desne strane da biste nastavili po Zgornje Gruškovje. Skrenite blago udesno u E59 i sledi naplata cestarine na pojedinim delovima. Na čvoru 7-rascep Slivnica,  držite se desne strane i pratite znakove za mesto A1/E57/E59prema mestu A/H/Maribor-center/Lendava/Murska Sobota. Ubrzo će granica sa Austrijom. Krenite na izlaz – Graz levo, a na kružnom toku izađite na izlaz 2 –  Kärntner Str. / B70  za A9 / Slowenien. Držite se desne strane, sledite znakove za Graz/bahnhof i pređite u Kärntner ulicu. Stigli ste na cilj.

Zagreb – Graz avionom

Do Graca se iz Zagreba može stići i avionom. Lufthansa, Croatia i Austrian, nude linije sa presedanjem u Beču, Minhenu i Frankfurtu. Put traje nešto više od 2 sata.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!