Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Dubai

Udaljenost Zagreb – Dubai

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Zagreb i Dubai je je 5 451 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 4 173 km .

Do Ujedinjenih Arapskih Emirata, najjednostavnije je putovati avionom. Trajanje puta daleko je duže ako se odlučite za komplikovaniju verziju – avanturu putovanja do Dubaija autobusom.

Da se predje navedena kilometraža, odnosno, najkraći put avionom – potrebno je oko 5 sati. Medjutim, sa presedanjima, što je češća varijanta u ponudi – put može dosta duže ukupno da traje.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Autobusom ili kolima, put vodi preko Beograda, Niša i Sofije pa do Plovdiva i Istanbula u Turskoj. Iz Turske se preko Sirije (što poslednjih meseci nije preporučjivo usled problema bezbednosti i rata) i Iraka može stići najpre u Saudijsku Arabiju. Odatle se putuje u Emirate najpre u Abu Dabi a odatle je lako i brzo stići u Dubai.

Put avionom će Vas koštati od oko 17 000 do oko 18 000 kuna, a u zavisnosti od avioprevoznika. Povratna karta u poslovnom razredu košta od 1 600 evra. Letovi sa presedanjem (jednim ili dva) traju najmanje 8 sati. Od 2014. godine, uspostavljen je direktan let na relaciji Dubai – Zagreb, kompanije Fly Dubai.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!