Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Crikvenica

Udaljenost Zagreb – Crikvenica

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Crikvenica je 168 kilometara. Mapa pokazuje, da kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 123 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko dva sata, koliko u proseku traje put do Crikvenice , bez pauza. Put E 65, preko Karlovca je preporučeni i najkraći put. Druga verzija je kombinacija puta E 65, takodje preko Karlovca, o potom putem E 71. Ovaj put je duži i traje oko 2 i po sata i dug je oko 195 km.

Na kraći put krećete najpre do Jadranke avenije i na deonici koja sledi, nekoliko puta se plaća cestarina. Put nastavlja autocesta E 71/ E 65 sa povremenim punktovima za naplatu cestarine. Nakon 66 kilometara, na račvanju birate smer ka Puli i Rijeci. Potom nakon oko 60 km, izlazite na izlaz broj 6 ka Krku i Cresu. Nakon cetarine krećete putem D 501 , nastavite ravno još oko 500 metara a potom blago ulevo ulazite na put A 7 gde Vas čeka deonica od oko 5 km. Na kružnom toku treba da izadjete na izlaz E 65, priključite se na E 65, i nakon 13 km ulazite u Zidarsku ulicu blago udesno. Stigli ste u Crikvenicu.

Stara cesta do Crikvenice: Kad stignete u centar Karlovca, pratite smer za Dugu Resu i Rijeku. Na ulazu u Dugu Resu je Ina benzinska stanica, i od nje treba skrenuti desno. Odatle uz uspon ka Petrakovom Brdu, pratite smer Rijeka kroz Gorski kotar. Kad prođete Delnice, možete birati nekoliko pravaca. Najkraća cesta je izbor dalje prema Rijeci. Kad stignete na Gornje Jelenje idete na Gornjem Jelenju levo, a napred se ide dalje ka Rijeci. Na raspolaganju Vamje još jedan put gde pre Gornjeg Jelenja treba skrenuti levo za Fužine, idete dalje putem uz jezero Bajer a potom u centru Fužina idete desno u smeru Benkovca Fužinskog, Zlobina, Hreljina pa do Križišća i Šmrika gde izlazite na put D8 i stižete u Crikvenicu.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!