Home Hrvatska Udaljenost Zagreb – Celje

Udaljenost Zagreb – Celje

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Celje je 114,4 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 72,7 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko sat i pedeset minuta, koliko u proseku traje put do Celja, bez pauza.

Najkraći put do Celja autom je put preko Krškog i Laškog.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Jadranskim mostom krenite Remetinečkom cestom pa na kružnom toku izadjite na izlaz 1 pa vozite Jadranskom avenijom do uzlaza Ljubljana-Slovenija-Krapina. Sledi autocesta E70 i cestarina na pojedinim delovima. Stižete ubrzo do granice sa Slovenijom i nastavljate pravo putem A2 E 70. Dalje, birate izlaz Drnovo – Celje –Sevnica – Krško – Kostanjevica na Krki. Na sledećem kružnom toku birajte izlaz 3 za cestu broj 5 koja vodi ka smeru: Celje – Sevnica – Krško – Drnovo – Raka, a potom na sledećem kružnom toku izadjite na izlaz 2. Slede još dva kružna toka gde birate takodje izlaz 2. Nastavljate o cesti 5 i u narednih tridesetak kilometara sledi skretnje desno za Toplice. Cestom 5 nastavljate još 18 km, i pratite putokaze ka Ljubljani,gde treba da skrenete desno i stigli ste na odredište.

Od Zagreba do Celja se može i vlakom. Vlak iz Zagreba kreće u 7 25h a stiže u Celje u 9 sati i 18 minuta. U pitanju je medjunarodna linija do Beča.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!