Home Evropa Udaljenost Zagreb – Bled

Udaljenost Zagreb – Bled

by Dn82aV47

Cestovna udaljenost izmedju mesta Zagreb Bled je 196,4 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 156,6 km . Najkraći put do ove destinacije je preko Ljubljane i Kranja.

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 2 sata, koliko u proseku traje put do Bleda, bez pauza. Pošto Vam sledi autocesta u Sloveniji, potrebno je da kupite vinjetu, jer klasična cestarina u Sloveniji ne postoji.

Rastojanje se može preći na sledeći način:

Do Bleda je jednostavno stići i to cestovnim putem, jer je od autoceste udaljen tek pet kilometara. Kad krenete iz Zagreba, partite najpre autocestu do Ljubljane. Posle prolaska pored Ljubljane nastavite u smeru Beljaka a oko 60 kilometara pošto prodjete Ljubljanu, isključite se sa autoceste na izlazu Lesce/Bled/Bohinj. Odatle do Bleda imate još svega pet kilometara vožnje.

Do Bleda vlakom

Ako rešite na put do Bleda vlakom, znajte da on traje od oko 3 sata pa do 4 i po sata. Čak je osam polazaka dnevno sa Zagrebačke glavne stanice, od kojih su 4 direktne linije. Prvi vlak kreće u 4 50 izjutra a poslednji je u 22.10.

Do Bleda se može i autobusom. Obično se putuje oko 4 sata a cena karte je oko 20 evra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!