Home Evropa Udaljenost Zagreb – Berlin

Udaljenost Zagreb – Berlin

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zagreb – Berlin je 1043 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 769 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 10 sta i 25 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Zagreba krenete autoputem E 59 prema severu Hrvatske. Nastavljate preko granice sa Slovenijom i pratite put Ptuj i Maribor. Ulazite u Austriju, nastavljate prema Gracu. Istim putem prolazite Beč, granicu sa Češkom i vozite prema Brnu. Od Brna nastavljate putem E 50 kroz Prag i pratite put 8 prema Nemačkoj. Kroz Nemačku vozite do Drezdena i pratite put 13 prema Berlinu.

Iz Zagreba možete krenuti istim putem, ali kod Graca skrećete levo prateći put A9 prema Velsu. Od Velsa vozite autoputem A8 i ulazite u Nemačku. Kroz Nemačku se krećete putem koji je na mapi obeležen kao put 3 prema Pasau. Prolazite Degendorf, Regenzburg i skrećete desno na put 93 prema Hofu. Na kratko vozite putem 72, zatim skrećete desno na put 9 i pratite put za Berlin.

Trajanje direktnog leta avionom na ovoj relaciji je oko 1 sata i 25 minuta, a sa presedanjem može biti i duže od 3 sata i 10 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!