Home Hrvatska Udaljenost Zadar – Vodice

Udaljenost Zadar – Vodice

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zadar – Vodice je 80 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 59 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 1 sata vožnje bez pravljenja pauza.

Iz Zadra krećete Gaženičkom cestom i pratite put koji je na mapi obeležen kao put 424. Sa ovog puta se uključujete levo na autocestu E 65. Prolazite OMV benzinsku stanicu i nastavljate prema mestu Čista Velika. Nakon ovog mesta se isključujete desno na put 59, a ubrzo potom levo skrećete na put 27. Prolazite Grabovce i skrećete desno prema Vodici. Vozite ulicom Prve primorske čete, zatim levo kroz ulicu Bribirskih knezova prema centru Vodice.

Drugi način jeste da iz Zadra krenete Jadranskom magistralom, vozite sve pored obale prema Biogradu na Moru. ProlazitePakoštane, Pirovac i skrećete desno sa magistrale u ulicu Ante Poljička. Još jednom skrećete levo u ulicu Matije Gupca i pratite putokaze prema centru.

Ovo je ujedno i najkraći put od čitavih 62 kilometara, ali Vam je na ovoj relaciji potrebno nešto više vremena.

Autocesta 65/ E 71 povezuje ova dva mesta, a cestarina ako se odlučite da krenete ovim putem iznosi: 11 kuna za I kategoriju motornih vozila, a 17 kuna za vozila II kategorije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!