Home Hrvatska Udaljenost Zadar – Ugljan

Udaljenost Zadar – Ugljan

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zadar – Ugljan je 66 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 7 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 2 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Zadara krenete ulicom Braće Miroslava i Janka Perice, nakon koje nastavljate desno Jadranskom magistralom. Prolazite Sukošan, Sveti Petar na Moru, Turanj i Sveti Filip i Jakov. Nakon par kilometara skrećete desno sa magistrale u ulicu Dr. Franje Tuđmana. Ovom ulicom stižete do centra Biograda na Moru. Odavde vozite Obalom kralja Petra Krešimira IV. Dalje nastavlajete trajektom doTkona. Od Tkona pratite put 110 i stižete do Ugljana. Cena trajekt karte jeste 14 kuna i polasci su redovni. Ovo je ujedno i najkraći put.

Drugi način jeste da iz Zadra krenete putem 434, ubrzo se isključujete desno i pratite put za Galovac. Od mesta prolazite Goricu, Gornje Raštane, Kakmu i vozite putem 503 prema Biogradu. Kilometraža za ovaj primer vožnje je oko 39 kilometara do Biograda, a nastavak puta je isti.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!