Home Evropa Udaljenost Zadar – Ancona

Udaljenost Zadar – Ancona

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Zadar – Ancona je 880 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 148 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 8 sata i 58 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put ubedljivo jeste kada iz Zadara krenete putem koji je na mapi obeležen kao put 424 i kod mesta Zemunika Gornjeg se uključujete na autoput E 65 prema Šibeniku. Nastavljate istim putem sve do desnog isključenja za Split. Od Splita nastavljate trajektom do Starog Grada ( Hvar ). Od Starog Grada direktno plovite do Ancone. Ova relacija iznosi 463 kilometara, ali put traje oko 12 sati i 40 minuta. Cena trajekt kart je oko 45 evra.Brodom se brže stiže.

Drugi način jeste ako želite da izbegnete plovidbu, a volite vožnju automobilom. Iz Zadra krećete Jadranskom magistralom, a zatim se levo uključujete na autoput E 65/ E 71.Vozite prema Ogulinu i levo nastavljate prema Rijeci. Od Matulja se krećete prema severu i granici sa Slovenijom. Kroz Sloveniju prolazite relativno brzo i ulazite u Italiju. Vozite autoputem E 70, prolazite Trst i nastavljate sve do Bolonje. Od Bolonje skrećete levo na E 45, prolazite blizu San Marina i vozite pored obale sve do Ancone.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!