Home Hrvatska Udaljenost Split – Makarska

Udaljenost Split – Makarska

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju gradova Split Makarska je 88,1 kilometra. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 65 km.

Da se predje navedena kilometraža putničkim automobilom, potrebno je oko sat i 15 minuta, koliko u proseku traje najkraći put kopnom do Makarske bez pauza. Procena troškova za gorivo je 80 kuna.

Rastojanje se preko Solina i Baške Vode, može preći na sledeći način: Iz Splita krećete ulicom Domovinskog rata. Priključite se na Most Smokovik i udjite u ulicu Zbora narodne garde.
Izađite na izlaz za A1/Sinj/Zagreb/Rijeka pa na kružnom toku izaberite izlaz broj jedan. Sledi tunel Mravince, potom most Majdan Most Izvor Jadra, tunel Maćkovac, tunel Klis – Kosa, tunel Klis Grlo pa most i tunel Mihovilovići. Nastavite pravcem  D1 pa izađite na izlaz za mesta: Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje.

Na kružnom toku koji sledi izađite na izlaz broj 3 prema mestima:  Zagreb/Rijeka/Dubrovnik/Šestanovac. U pitanju je autocesta gde se plaća cestarina. Na sledećem račvanju, pratite znakove za Dubrovnik/Makarska/E65/A1 i pređite na put A1/E65. Krenite onda ka izlazu 29-Zagvozd prema Zagvozd/Imotski/D62. Skrenite udesno u D76, nastavite Tunelom Sveti Ilija, pa astavite pravcem D76. Na narednom kružnom toku birajte izlaz 3 pa skretanjem desno ulazite u Vukovarsku ulicu pa u Dubrovačku. Skrenite oštro desno u D512 i ulicom Stjeana Ivičevića, pa ulaskom na kružni tok, stižete na odredište.

Split Makarska autobusom

Sa stanice u Splitu, dnevno je oko 3 do 4 polaska za Makarsku. Karta u jednom smeru je 40 kuna a povratna košta 80 kuna. Prevoznik je Globtour.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!