Home Hrvatska Udaljenost Split – Ljubljana

Udaljenost Split – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Ljubljna je 466,6 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 322 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 4 sata i 55 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Ljubljane.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Splita izlazite ulicom Domovinskog rata. Priključite se na Most Smokovik – ulicom Zbora narodne garde pa nastavite po D8. Potom krenite blago udesno prema D1 i izađite na izlaz za A1/Sinj/Zagreb/Rijeka. Na narednom kružnom toku izađite na izlaz 1. za D1. Nastavite po Tunel Mravince pa preko mosta Majdan, mosta Izvor Jadra a onda tunelima Maćkovac, Klis Kosa, i preko mosta Mihailovići i tunela Mihailovići nastavite pravcem D1.

Izađite na izlaz za Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje. Na kružnom toku izađite na izlaz 3. A1 za Zagreb/Rijeka/Dubrovnik/Šestanovac. Sledi autocesta i cestarina na pojedinim delovima puta.

Na sledećem račvanju, sledite znakove za Zagreb/Šibenik/E65/A1 i prijeđite uA1/E65/E71

Izađite na prvi izlaz pa skrenite blago levo u D6. Došli ste na granicu sa Slovenijom.

Nastavite pravcem 105 a na kružnom toku izađite na izlazu 1. i ostanite na Cesti broj 105.

Na kružnom toku izađite na izlazu 2. i ostanite na pravcu 105 koji vodi za Ljubljana/Brežice

Skrenite levo na izlaz za Ljubljana/Trebnje. Potom se priključite se na A2/E70 a onda krenite na izlaz 32-Ljubljana-jug prema Ljubljana-jug/Kočevje/Škofljica. Nastavite Cestom 106 u skrenite udesno u Dolenjsku cestu pa nastavite po Karlovškoj cesti. Skrenite udesno u Predor pod Gradom, nastavite do Krekovog trga pa u Kopitarevu ulicu. Stigli ste na cilj.

Split Ljubljana avionom

Let od Splita do Ljubljane traje oko 4 sata. Presedanje je moguće preko Zagreba i Beča. Prevoznici su Croatia Airlines ili Austria airlines.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!