Home Crna Gora Udaljenost Split – Budva

Udaljenost Split – Budva

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Budva je 343,5 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 238 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 5 sati i 15 minuta, koliko u proseku traje najkraći put kolima do Budve, bez pauza.

Rastojanje se preko Bileće, Dobrote i Kotora, može preći na sledeći način: Iz Splita izadjite ulicom Domovinskog rata odakle se priključujete na Most Smokovik i ulazte u ulicu Zbora narodne garde. Nastavljate putem D8 i izađite na izlaz za  mesta Sinj/Zagreb/Rijeka.Na sledećem kružnom toku birajte izlaz 1. za D1 a slede tunel Mravince, most Majdan, most Izvor Jadra pa tuneli Maćkovac, Klis Kosa i Klis Grlo. Putem D1 krenite na izlaz ka mestma Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje a na kružnom toku izađite na izlaz 3.

Slijedite znakove za Dubrovnik/Makarska i nastavkom vožnje po putu A1, sledi granica sa BiH. Nastavite pravo po putu A1 a potom skrenite na pravac M6. Sledi skretanje u R 427, M20 pa R431 odakle ulazite u Crnu Goru. Po prelasku graničnog prelaza, nastavite pravo i ubrzo treba da prodjete crkvu Svetog Ignjatija sa desne strane gde skrećete ulevo u M6. Kada predjete benzinsku pumpu “EKO” sa leve strane treba da skrenete desno na put P11 a na kružnom toku nastavite pravo, dok nadrugom po redu kružnom toku treba da birate izlaz 2. Stigli ste na cilj.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!