Home Hrvatska Udaljenost Split – Brač

Udaljenost Split – Brač

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Brač (Supetar) je 18 kilometara, ako putujete brodom. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi takodje oko 18 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom pa brodom, potrebno je oko sat vremena i 25 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Brača.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Krenite iz grada Splita na jugozapad sa Obala Lazareta prema Poljani kneza Trpimira. Odatle treba da skrenete blago udesno u ulicu Obala kneza Domagoja. Tom ulicom nastavite i posle skretanja blago desno. Potom, skrenite udesno u ulicu Gat Svetog Duje. Odatle se ukrcavate na trajekt Split – Supetar (Brač). Očekuje Vas punkt sa naplatom putarine. Posle nastavite pravo ulicom Mladena Vodanovića i stigli ste na odredište.

Trajekt do Brača

Od Splita do Supetara na Braču saobraća linija 631. Prevoznik je Jadrolinija a plovidba traje oko 50 minuta. Dnevno je 8 polazaka, osim praznicima i nedeljom. Karta za osobe starije od 13 godina karta košta od 28 do 33 kuna. Za automobil se prevoz plaća od 130 do 160 kuna.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!