Home Hrvatska Udaljenost Split – Brač

Udaljenost Split – Brač

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Brač (Supetar) je 18 kilometara, ako putujete brodom. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi takodje oko 18 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom pa brodom, potrebno je oko sat vremena i 25 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Brača.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Krenite iz grada Splita na jugozapad sa Obala Lazareta prema Poljani kneza Trpimira. Odatle treba da skrenete blago udesno u ulicu Obala kneza Domagoja. Tom ulicom nastavite i posle skretanja blago desno. Potom, skrenite udesno u ulicu Gat Svetog Duje. Odatle se ukrcavate na trajekt Split – Supetar (Brač). Očekuje Vas punkt sa naplatom putarine. Posle nastavite pravo ulicom Mladena Vodanovića i stigli ste na odredište.

Trajekt do Brača

Od Splita do Supetara na Braču saobraća linija 631. Prevoznik je Jadrolinija a plovidba traje oko 50 minuta. Dnevno je 8 polazaka, osim praznicima i nedeljom. Karta za osobe starije od 13 godina karta košta od 28 do 33 kuna. Za automobil se prevoz plaća od 130 do 160 kuna.

Click Here To Join Native Media

You may also like

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!