Home Evropa Udaljenost Split – Berlin

Udaljenost Split – Berlin

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Berlin je 1 464 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 1 000 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 13 sati i 45 minuta, koliko u proseku traje najkraći put do Berlina, bez pauza.

Rastojanje se automobilom može preći na sledeći način:

Iz Splita izlazite ulicom Domovinskog rata. Priključite se na Most Smokovik pa nastavite ulicom Zbora narodne garde. Sa puta D8 skrenite blago udesno prema D1 pa izađite na izlaz za A1/Sinj/Zagreb/Rijeka.

Na kružnom toku birajte izlaz 1. za put D1. Prelazite zatim Tunel Mravince, Most Majdan, Most Izvor Jadra, Tunel Maćkovac, Tunel Klis – Kosa, Tunel Klis – Grlo i most Mihovilovići.

Izađite na izlaz za pravac Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje.

Na narednom kružnom toku izađite na izlaz 3. i pratite pravac za mesta  Zagreb/Rijeka/Dubrovnik/Šestanovac. Na račvanju puta potom pratite znakove za Zagreb/Šibenik/E65/A1 i pređite u A1/E65/E71.

Nastavite vožnju po putu A1, pa sledite znakove za pravac Ljubljana/Slovenija/Maribor/Sl. Brod/Budapest/Zračna luka Zagreb/E70/A3/Mađarska. Potom treba da izađete levo na pravac A3/E70 prema Ljubljani i Mariboru.Krenite na izlaz 3 i ubrzo sledi granica sa Slovenijom. Nastavite pravo nakon što predjete granicu po putu E59.

Na raskrsnici 7- Slivnica držite se desne strane i sledite znakove prema Mariboru i tim putem stižete do granice sa Austrijom. Nakon prelaska, nastavite po putu A9/E57/E59

a zatim putem A8 kojim stižete do granice sa Nemačkom. Po ulasku u Nemačku,

nastavite putem A3 a na raskrsnici 99-Kreuz Regensburg  sledite znakove prema Regensburgu. Na raskrsniciDreieck Hochfranken pratite znakove za Berlin/Hof-Nord

Na čvoru 1-Berlin  sledite znakove prema Lajpcigu i Efrurtu. Put nastavite pravcem A9 pa A 10. Posle raskrsnice pratite pravac A115, odakle treba da pratite signalizaciju za Berlin-Tegel Flughafen/Berlin-Zentrum/Zehlendorf/Potsdam-Zentrum. Ubrzo stižete na cilj.

Do Berlina autobusom

Autobuska linija do Berlina saobraća sredom. Prolazi se kroz Trogir, Šibenik, Zadar, Senj, Novi Vinodolski, Crikvenicu i Rijeku. Iz Splita se kreće u 14. sati a u glavni grad Nemačke se stiže oko podneva narednog dana.

Split – Berlin avionom

U zavisnosti od avioprevoznika, cena karte za let do Berlina može biti od 25 do 48 evra ako se karta rezerviše u low cost kompanijama i unapred do godinu dana. Presedanje može biti izmedju ostalog u Zagrebu i Kelnu. Put traje od 6 do 9 sati u zavisnosti od načina presedanja.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!