Home Hrvatska Udaljenost Šibenik – Split

Udaljenost Šibenik – Split

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Šibenik – Split je 88 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 51 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 1 sata i 6 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Šibenika krenete ulicom kralja Zvonimira, a potom skrenete desno na Dubravki put. Ubrzo skrećete levo na put 33 i pratite ulaz na autocestu E 65. Nastavljate autocestom sve do desnog isključenja za Split. Pratite put 1 kroz ulicu Domovinskog rata koji Vas vodi do centra grada.

Postoji i drugi način kako stići do Splita, a to je da: Iz Šibenika krenete Srednjom magistralom, nastavite kroz Vrpoljačku cestu i vozite putem 58. Prolazite Vrpolje, Ljubitovicu i skrećete levo prema ulasku na autocestu E 65. Prolazzite Prgomet i desno se uključujete na autocestu. Ostatak put je isti kao u prvom primeru.

Cestarina zavisi isključivo od Vašeg ulaska i saobraćaja autocesta. Otprilike cene izgledaju ovako: 27 kuna iznosi cestarin za motorna vozila I kategorije i 40 kuna za vozila II kategorije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!