Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Maribor

Udaljenost Sarajevo – Maribor

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo –Maribor je 519 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 371 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 6 sata i 9 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete autoputem E 73 prema Zenici. Prolazite Zenicu, Doboj i nastavljate levo na put M 17.2 prema Drventu. Odavde idete desno na put M 14.1 prema granici sa Hrvatskom i Slavonskom Brodu. Prolazite Slavonski Brod i uključujete se na autoput E 70 prema Zagrebu. Nakon Zagreba skrećete desno prema Zaprešiću, Hrvatskom gradu koji se nalazi u severozapadnom delu. Pratite autoput E 59 prema granici sa Slovenijom. Prolazite granicu i nastavljate sve do izlaza levo za Maribor. Na mapi je ovaj put obeležen kao put 430. Ubrzo ulazite u Maribor.

Drugi način jeste da krenete istim putem, ali ispred Zagreba skrećete desno i pratite put E 65, prolazite granicu sa Mađarskom i isključujete se levo na put E 653 prema Sloveniji. Pratite isti put do kružnog toka i izlaza za Maribor.

Putarina iznosi: Bosna u Hercegovina 5 KM, u Hrvatskoj oko 21 KM, vinjeta za 10 dana u Mađarskoj je oko 10 evra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!