Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Ljubljana

Udaljenost Sarajevo – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo –Ljubljana je 540 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 393 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 6 sata i 8 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Iz Sarajeva krećete putem M 18 prema Vogošću i nastavljate autoputem E 73/ A1. Prolazite Visoko i nastavljate prema Zenici. Prolazite Zenicu, krećete se putem koji je na karti obeležen kao put M 17. Isključujemo se levom stranom ispred Topčić Polja na put R 473. Prolazite Jasenovo, i nastavljate sve do skretanja prema Prnjavoru. Levo se uključujete na put M 16.1, prolazite Prnjavor i idete do Klasnice. Tu skrećete desno na put M 16, a zatim levo se ukljucujete na autoput E 661 prema Gradišku. Nakon par kilometara od naselja Gradiške, prelazite granicu sa Hrvatskom i uključujete se na autoput E 70/ A3. Nastavljate prema Zagrebu, prolazite i krećete se istim putem prema granici sa Slovenijom. Prateći autoput i naravno putokaze ubrzo stižete u Ljubljanu.

Ako se ipak odlučite da krenete avionom, trajanje puta, tačnije leta iznosiće oko 55 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!