Home Hrvatska Udaljenost Rijeka – Zadar

Udaljenost Rijeka – Zadar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Rijeka – Zadar je 293 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 148 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 48 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada se iz Rijeke krenete ulicom Ivana Zajica prateći put koji je na mapi obeležen kao put 404. Nakon par kilometara se uključujete desno na autocestu E 65. Prolazite Hreljin, Križišće i Crikvenicu. Na ovoj relaciji prolazite i grad Novi Vinodolski. Nakon Senja nastavljate još samo par kilometara ka jugu, prolazite Starigrad i isključujete se desno sa autoceste E 65 na Jadransku Magistralu prema Zadru. Drugi način jeste da se od Senja isključuje levo na put E 71 prema Otočacu, Gospiću i Jesenici. Od Jesenice (naselja) do Zadra se prati put E 65 kao i u prvom primeru.

Cestarina uglavnom zavisi od odabranih autocesta. Ako se odlučite da krenete sigurno će Vam biti od pomoći da znate cene: Cestarina na relaciji Rijeka – Zadar iznosi: 125 kuna za motorna vozila koja spadaju u I kategoriju, i 199 kuna za vozila II kategorije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!