Home Evropa Udaljenost Rijeka – Venecija

Udaljenost Rijeka – Venecija

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Rijeka – Venecija je 231 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 167 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 52 minuta vožnje bez pravljenja pauza

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Rijeke krenete Osječkom ulicom i uključujete se desnom stranom na autocestu E 61. Nastavljate prema Matulji i istom cestom. Uskoro stižete na granicu sa Slovenijom. Ulazite u Sloveniju i vozite sve do Italije. Prolazite pored Trsta vozeći autocestom E 70. Pratite traku A4 Torino – Trst. Na kraju isključujete se levo sa autoceste rema Veneciji.

Ako krećete sopstvenim automobilom dobro je napomenuti da se u grad ne može ući kolima, već postoji parking ispred ulaza koji nije jeftin. Odavde možete ići autobusom ili trajektom.

Naravno, sve su poznatija jednodnevna razgledanja Venecije koju promovišu turističke agencije. Danas imate mogućnost da iz Rijeke krenete brodom do Venecije i nazad veoma povoljno.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!