Home Hrvatska Udaljenost Rijeka – Split

Udaljenost Rijeka – Split

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Rijeka – Split je 416 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 257 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 6 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Rijeke krenete ulicom Ivana Zajca, nastavljate Brajdicom i vozite putem koji je na mapi obeležen kao put 404. Ubrzo se levom stranom uključujete autocestu E 65 i nastavljate prema opštini Čavle. Nastavljate istim putem, ali kod Velikog Jadrča se isključujete desno i pratie put E 71. Prolazite Otočać i Gospić, ali nakon Jasenice pratite put E 65 prema Šibeniku. Ostaje Vam da nastavite ka jugo – istoku i da se isključite desno prema Splitu. Nakon skretanja prolazite Tunel Klis – Kosa i Tunel Mravince. Ako volite vodu možete iskoristiti još jedno prevozno sredstvo, naravno trajekt. Postoje redovne linije iz Rijeke preko Splita, Hvara, Korčula i tako dalje. Cena karte zavisi uglavnom od sezone.

Cestarina na relaciji Rijeka – Split iznosi: 182 kuna za motorna vozila I kategorije i 284 kuna za vozila II kategorije. Naravno, kao i svuda tako i na ovoj udaljenosti može da se zaobiđe autocesta, ali je put nešto dalji.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!