Home Hrvatska Udaljenost Rijeka – Rab

Udaljenost Rijeka – Rab

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Rijeka – Rab je 119 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 68 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 25 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najbrži put jeste kada se iz Rijeke krenete ulicom Ivana Zajica prateći put koji je na mapi obeležen kao put 404. Nakon par kilometara se uključujete desno na autocestu E 65. Prolazite Hreljin, Križišće i Crikvenicu. Na ovoj relaciji prolazite i grad Novi Vinodolski. Nakon Senja nastavljate još samo par kilometara ka jugu i isključujete se desno sa puta E 65 na put 405 do Stinice. Odavde nastavljate trajektom do obale. Trajekt vozi tokom celog dana iz Stinice i iz Mišnjaka ( Raba). Cena karte po osobi je 15 kuna van sezona, a 17 kuna u sezoni.

Naravno, možete putovati i do Krka, a od Valbiska do Lopara da nastavite trajektom ili brodom. Ovo je ujedno i najkraći put. Merena kilometraža iznosi oko 94 km, ali je potrebno više vremena za putovanje nego u prvom primeru i to oko sat vremena više.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!