Home Evropa Udaljenost Pula – Venecija

Udaljenost Pula – Venecija

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Pula – Venecija je 284 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 136 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sata i 13 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jested a iz Pule krenete putem E 751, prolazite isključenje za Rovinj, Poreč i Umag i prelazite granicu sa Slovenijom. Prolazite grad Koper i ubrzo ulazite u Italiju. U Italiji pratite Spodnje Škofije put na mapi obeležen kao SS202, a zatim se nakon Trsta uključujete na autoput E 70. Pratite autoput i isključujete se levo na put E 57 prema Veneciji. Sledeća skretnica jeste ponovo levo za grad. Da bi se došlo do Venecije morate ako putujete automobilom doći do Mestre, i na velikom parkingu ostaviti automobil. Cena parkinga je dosta visoka, ali odavde možete vrlo jeftino stići vozom do centra grada. Međutim postoji više načina kako stići do Venecije, način putovanja ipak zavisi od Vas. Drugi način jeste nastaviti trajektom.

Takođe, Hrvatska ima nekoliko turističkih agencija koje organizuju izlete brodom do Venecije. Polaze iz Poreča, Pule, Rovinja i Umaga. Karta iznosi oko 250 kn, a naravno cena varira od agencije i izabranog paketa ponude.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!