Home Hrvatska Udaljenost Pula – Split

Udaljenost Pula – Split

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Pula – Split je 519 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 256 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sata i 14 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Pule krenete putem E 751 prema Rijeci. Prolazite Pazin, Opatiju i Rijeku. Od Rijeke se isključujete levo na put E 65. Prolazite Ravnu Goru, Vrbovsko i isključujete se levo na autocestu E 71 prema Ogulinu. Nastavljate istim putem prema Šibeniku, i sledeća skretnica desno jeste isključenje za Split. Drugi način kako da dođete do Splita jeste da krenete istim putem, ali nastavljate pravo prema Umagu, prolazite granicu sa Slovenijom. Od gradova prolazite Koper, vozite putem E 61 kroz Postojnu sve do Ljubljane. Zatim idete desno na autocestu E 70 preko Trebnje nakon koje se isključujete desno na put 105 prema Novom mestu. Prolazite Metliku, granicu sa Hrvatskom i vozite putem 6 do uključenja na E 65/ E 71. Nakon par kilometara skreće levo prema Ogulinu. Ostatak puta je isti.

Postoji mogućnost da putujete i brodom iz Pule, preko Zadra. Mada sezona putovanja brzim brodom je oko četiri meseca, a putovanje avionom je sa presedanjem na dve ili više meste.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!