Home Hrvatska Udaljenost Pula – Ljubljana

Udaljenost Pula – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Pula – Ljubljana je 204 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 142 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 27 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Pule krenete putem E 751. Prolazite isključenje za Rovinj i Poreč i nastavljate severno prema granici sa Slovenijom. Nakon ulaska u Sloveniju pratite isti put do Kopera, a zatim desno nastavljate na autocestu E 61/ A1. Prolazite Postojnu, a nakon par kilometara Vrhniku i uključujete se desno na autocestu E 70. Ubrzo je isključenje za Ljubljanu, levo nastavljate Tržaškom cestom prateći put za centar grada.

Drugi način kako stići do Ljubljane je: Iz Pule krećete istim putem 751, ali nastavljate desno prema Opatiji. Od Opatije, tačnije od mesta Matulji možete izabrati da idete severno prema granici, a zatim u Sloveniji kroz Ilirsku Bistricu do Postojne. Ili da nastavite kroz Rijeku, vozite putem E 65, zatim se isključujete levo na put 32 prema Sloveniji. U Sloveniju pratite put 213 do Postojne, a ostatak puta je isti kao u prvom primeru.

Cestarina na relaciji Pula – Ljubljana zavisi od biranih autocesta, međutim vinjeta za 7 dana u Sloveniji košta 15 evra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!