Home Hrvatska Udaljenost Pula – Dubrovnik

Udaljenost Pula – Dubrovnik

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Pula – Dubrovnik je 709 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 421 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 7 sata i 20 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste da iz Pule krenete putem E 751. Prolazite Opatiju, zatim Rijeku i nastavljate levo na E 65 prema Ravnoj Gori. Polazite Ravnu Goru i ispred Karlovca skrećete desno na E 71, prolazite Otočac, Gospić, Jasenice, izlaz za Zadar i Šibenik. Nakon Makarske na kratko ulazite u Bosnu, prolazite Neum a zatim ste ponovo u Hrvatsku i stižete do Dubrovnika.

Drugi način jeste da iz Pule krenete istim putem, ali se nakon ulaska na E 71 isključujete levo ispred mesta Ostarije i nastavljate na put prema Slunju. Kod Grabovca skrećete ponovo levo na put 217. Ulazite u Bosnu i Hercegovinu. Pratite put za Bihać, na mapi obeležen kao E 761/ M 5. Nakon Bihaća nastavljate sve do Bosankog Petrovca, a odavde skrećete desno na M 14.2 do Bosanskog Grahova. Nastavljate levo na put M 6.1, prolazite Livno i Tomislavgrad.Skrećete desno na put R 426 do Ljubova, a zatim skrećete desno na put M 20 prema Dubrovniku.

Cestarina na relaciji Pula – Dubrovnik zavisi od izabranog puta i autocesta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!