Home Crna Gora Udaljenost Podgorica – Istanbul

Udaljenost Podgorica – Istanbul

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Podgorica – Istanbul je 1176 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 822 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 15 sata i 12 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put, bar što se kilometraže tiče, jeste kada iz Podgorice krenete autoputem E 80/ E 65 prema Mojkovcu. Prolazite Berane, granični prelaz sa Srbijom i nastavljate prema Novom Pazaru. Vozite putem 22 kroz Rašku, prolazite Jošaničku Banju, Brus, Blace i Prokuplje. Od Prokuplja vozite autoputem E 80 prema Nišu, prolazite Pirot i Dimitrovgrad nakon kog ulazite u Bugarsku. Nastavljate autoputem kroz Sofiju i trakom A4 ulazite u Tursku. Prolazite turski grad Jedrene i pratite put sve do isključenja desno za Istanbul.

Drugi način putovanja je malo duži, kilometraža iznosi 1176, ali je trajanje puta nešto kraće, oko 14 sati i 47 minuta. Iz Podgorice krećete prema granici sa Albanijom. Pratite put koji je na mapi obeležen kao put E 762, prolazite Tiranu i nastavljate prema granici sa Grčkom. Iz Grčke vozite autoputem E 90 sve do Turske i pratite putokaze do Istanbula.

Trajanje leta avionom na relaciji Podgorica- Istanbul je 1 sat i 45 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!