Home Hrvatska Udaljenost Osijek – Zadar

Udaljenost Osijek – Zadar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Osijek – Zadar je 563 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 317 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 5 sata i 9 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste da iz Osijeka krenete Ulicom kneza Trpimira, zatim skrenete desno na put E 73 i vozite prema Đakovu. Uključujete se desnom stranom na autocestu E 70 prema Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Nastavljate do Zagreba, a atim se isključujete levo na put E 65 prema Karlovcu. Od Karlovca postoji mogućnost da nastavite istim putem ili da skrenete levo prema mestima Krnjak, Veljun i Slunju prateći put 1. Ali, mi biramo kraći i jednostavniji put i nastavljamo putem E 65 sve do skretanja levo na put E 71 koji vodi prema Ogulinu. Istim putem nastavjamo kroz Jasenice i uskoro se isključujemo desno za Zadar.

Ipak, ako se odlučite da krenete preko Bosne evo smernica: Iz Osijeka krećemo na isti način. Pratimo autocestu E 70, ali od Slavonskog Broda se iskjučujemo i vozimo ka jugu i granici sa Bosnom i Hercegovinom. Dolazimo do Modriče, nastavljamo ka Banja Luci i Bihaću. Ubrzo prelazimo granicu sa Hrvatskom i nastavljamo prema Jasenici i Zadaru.

Cestarina na ovoj relaciji zavisi od ukjučenja autocesta, ali od Zagreba do Zadara cena cestrina je: 117 kuna za motorna vozila I kategorije i 188 kuna za vozila II kategorije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!