Home Hrvatska Udaljenost Osijek – Split

Udaljenost Osijek – Split

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Osijek – Split je 687 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 290 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 6 sata i 18 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Osijeka krenete Ulicom kneza Trpimira, a zatim skrenete desno na put E 73 prema Đakovu. Pratite isti put sve do ukjučenja na autocestu E 70. Prolazite Slavonski Brod, Novu Gradišku i nastavljate prema Zagrebu. Od Zagreba skrećete levo na E 65 i nastavljate prema Karlovcu. Kod mesta Bosiljevo vozite levo na E 71, prolazite Ogulin i Gospić. Istim putem prelazite Jesenice i ponovo idete putem E 65 vozeći pored isključenja za Zadar, kroz Šibenik i nakon par kilometara se desno isključujete za Split. Vožnja uglavnom predstavlja uživanje zbog autocesta, iako se naplaćuje, uvek postoji način kako zaobići naplatu cestarine.

Naravno, Vi možete izabrati i put preko Bosne, ali će Vam zbog carina i lošijeg put trebati dosta više vremena za razliku od prvog primera.

Cestarina na ovoj relaciji iznosi: Od Osijeka do Zagreba 116 kuna za motorna vozila I kategorije, i 175 kuna za II kategoriju vozila.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!