Home Evropa Udaljenost Osijek – London

Udaljenost Osijek – London

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Osijek – London je 1937 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 1532 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 19 sata i 52 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Osijeka krenete prema Đakovu a zatim se desno uključujete na autoput E 70 prema Slavonskom Brodu. Prolazite Zagreb i isključujete se desno na put E 59 prema Slovenskoj granici. Ulazite u Sloveniju i pratite put za Maribor. Ubrzo ulazite u Austriju, prolatite Grac i nastavljate putem prema Velsu. Ponovo prelazite granicu, sada sa Nemačkom, pratite put za Ninberg i Frankfurt i dolazite do Belgije. Vozite putem prema gradu Gent, pratite granicu sa Francuskom, ulazite u Francusku i dolazite do obale koja razdvaja Francusku i Englesku. Odavde imate više načina kako doći do druge strane Velike Britanije. Devedesetih godina je napravljen železnički tunel, tako da možete i vozom da pređete ovu razdaljinu.

Drugi način kako doći do Londona jeste da iz Hrvatske krenete preko Zagreba, kroz Sloveniju a zatim i Austriju. Vozite prema Nemačkoj, prolazite kroz Minhen i Štutgart. Ovim putem prolazite Francusku sve do Pariza, a zatim nastavljate prema obali.

Ako se odlučite da krenete avionom, trajanje leta od Zagreba do Londona iznosi oko 2 sata i 25 minuta.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!