Home Hrvatska Udaljenost Makarska – Dubrovnik

Udaljenost Makarska – Dubrovnik

by Dn82aV47

Udaljenost između Makarske i Dubrovnika je 182 km.

Putničkim automobilom ovu razdaljinu možete preći za 2 sata i 30 minuta, prosečnom brzinom od 70 km/h, sa potrošnjom od 13,6 litra benzina (ako se kao merna jedinica uzme da Vaš automobil troši 7,5 l na 100 pređenih kilometra).

Ako se odlučite za autoput najkraći put je ako iz Makarske krenete severozapadno prema Ulici Stjepana Ivičevića, prema Trgu fra Andrije Kačića Miošića i dalje Ulicom don Mihovila Pavlinovića koja se nastavlja u Ante Starčevića. Potom skrećete desno kako bi se uključili u Vukovarsku ulicu i sledite put D8. Nakon 6 km skrećete desno na put D76. Na kružnom toku birate prvi izlaz da bi ostali na D76. Ovde je naplatna rampa za cestarinu. Prolazite kroz Tunel Sv. Ilija/D76. Posle 3 km da bi se uključili na autocestu skrenete prvo levo i pratite znake za Dubrovnik. Plaćate cestarinu za autoput i dalje vozite putem E65/A1. Sa autoputa izlazite posle nekih 50 km na put D8 prateći putokaze za Dubrovnik. Posle 15 km prolazite kroz Jasensku ulicu/D8. Prelazite iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu kroz mesto Neum i ubrzo zatim opet ulazite u Republiku Hrvatsku i dalje prateći rutu D8. Nedaleko pre Dubrovnika prolazite preko mosta koji povezuje dve obale. Nastavljajući dalje Jadranskom cestom stižete u centar Dubrovnika.

Mapa pokazuje i drugu još kraću kilometražu dužinom obale mora, koji zahteva sporiju vožnju ali sa manjom potrošnjom goriva (152 km). Prolazite kroz Tučepe, Gradac, pa Ploče i dalje isto kroz Neum putem Dubrovnika.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!