Home Hrvatska Udaljenost Ljubljana – Zadar

Udaljenost Ljubljana – Zadar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Ljubljana – Zadar je 344 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 223 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 3 sata i 48 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na relaciji Ljubljana – Zadar jeste kada iz Ljubljane krenete Barjanskom cestom. Uključujete se na autocestu E 70 i vozite prema Višnjoj Gori. Prolazite Ivančna Goricu, Trebnje i nakon par kilometara se isključujete desno sa autoceste na put 105 prema Novom Mestu. Nastavljate istim putem, prolazite Metliku i granicu sa Hrvatskom. Kroz Hrvatsku vozite putem 6 do uključenja na autocestu E 65, a nakon par kilometara nastavljate levo putem E 71. Prolazite Ogulin i pratite put sve do isključenja desno za Zadar.

Iz Ljubljane možete krenuti i Dolenjskom cestom, pratite put 106 prema Škofljici, prolazite Kočevje i istim putem ulazite u Hrvatsku. Nastavljate putem 203 do Delnica, pratite 32 i uključujete se na autocestu E 65. Sledeće isključenje je za put E 71. Odavde pratite putokaze za Zadar. Put je nešto duži od prvog primera, ukupno 351 km.

Cestarina na ovoj relaciji zavisi od autocesta, tačnije od mesta uključenja.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!