Udaljenost Ljubljana – Zadar

0

Udaljenost između mesta Ljubljana – Zadar je 344 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 223 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 3 sata i 48 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na relaciji Ljubljana – Zadar jeste kada iz Ljubljane krenete Barjanskom cestom. Uključujete se na autocestu E 70 i vozite prema Višnjoj Gori. Prolazite Ivančna Goricu, Trebnje i nakon par kilometara se isključujete desno sa autoceste na put 105 prema Novom Mestu. Nastavljate istim putem, prolazite Metliku i granicu sa Hrvatskom. Kroz Hrvatsku vozite putem 6 do uključenja na autocestu E 65, a nakon par kilometara nastavljate levo putem E 71. Prolazite Ogulin i pratite put sve do isključenja desno za Zadar.

Iz Ljubljane možete krenuti i Dolenjskom cestom, pratite put 106 prema Škofljici, prolazite Kočevje i istim putem ulazite u Hrvatsku. Nastavljate putem 203 do Delnica, pratite 32 i uključujete se na autocestu E 65. Sledeće isključenje je za put E 71. Odavde pratite putokaze za Zadar. Put je nešto duži od prvog primera, ukupno 351 km.

Cestarina na ovoj relaciji zavisi od autocesta, tačnije od mesta uključenja.

PREPORUČENO

Share.

Leave A Reply

error: Sadržaj je zaštićen !!