Home Hrvatska Udaljenost Dubrovnik – Ohrid

Udaljenost Dubrovnik – Ohrid

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Dubrovnik – Ohrid je 406 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 281 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 8 sata i 12 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Dubrovnika krenete putem 8 prema jugu. Prolazite granicu sa Crnom Gorom i vozite putem E 65 prema Igalu. Prolazite Herceg Novi, Meljine, Jošice i Lepetane. Vozite prema Tivatu i pratite put E 80 prema Budvi. Prolazite Sveti Stefan i Sutomore putem koji je na mapi obeležen kao put E 851 prema Albaniji. Kroz Albaniju vozite putem SH41 prema Skadru. Ispred Skadra skrećete desno na put E 762 prema Tirani. Od Tirane nastavljate putem E 852 prema Elbasanu i granici sa Makedonijom. Kroz Makedoniju vozite kroz Strugu i nakon 14 kilometara se isključujete desno za Ohrid.

Naravno, iz Dubrovnika možete krenuti i preko Bosne i Hercegovine. Sa puta 8 skrećete levo na put 223, ulazite u Bosnu i nastavljate prema Trebinju. Od Trebinja putem M 6 vozite prema Crnoj Gori, pratite put za Nikšić i Podgoricu. Od Podgorice putem E 762 vozite prema graničnom prelazu Božaj, ulazite u Albaniju i pratite put za Skadar. Ostatak puta je isti.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!