Home Crna Gora Udaljenost Dubrovnik – Herceg Novi

Udaljenost Dubrovnik – Herceg Novi

by Dn82aV47

Udaljenost između Dubrovnika i Herceg Novog je 51 km.

Vremensko trajanje puta putničkim automobilom je oko 1 sat, sa potrošnjom od oko 4 litre benzina (ako se kao merna jedinica uzme da Vaš automobil troši 7,5 l na 100 pređenih kilometra). Trajanje puta u letnjoj sezoni zavisi od prometa i stanja na putu.

Od Dubrovnika do Herceg Novog možete doći i autobusom, redovnim (svakodnevnim) linijama. Vremensko trajanje puta je 1 sat i 30 minuta.

Leti se za ovu razdaljinu organizuju i ekskurzije ili jednodnevni izleti brodom.

Kako mapa pokazuje rastojanje između ova dva grada vazdušnom linijom je 41 km.

Najkraći put (prema pomenutoj kilometraži) je ako iz Dubrovnika krenete jugozapadno Vukovarskom ulicom kojom vozite oko 1 km. Potom skrenete levo u Ulicu Nikole Tesle, pa opet levo prema Ulici Ante Starčevića iz koje skrećete desno u Put od Republike napuštajući Dubrovnik. Zatim nastavljate Ulicama Vladimira Nazora, pa Pera Bakića i dalje Jadranskom cestom. Odatle skrećete levo prema putokazu Zračna luka Čilipi/Cavtat. Opet Jadranskom cestom kako bi nastavili putem D8 još oko 6 km. Prolazite mediteransko mesto Kupare i dalje ostajete na putu D8/Popalica. Prelazite preko Mosta Duboka Ljuta. Idete prema Cavtatu prateći put D8 kao i narednih 23 km. Ulazite u Crnu Goru kod mesta Pločice, nastavljajući prema Igalu (poznatom primorskom lečilištu) i dalje putem E65. Prema Herceg Novom odvajate se skretanjem na levo Ulicom Srbina koja se nastavlja na Ulicu 13. Jula. Za nepunih 500 m stižete na Vašu željenu destinaciju, grad Herceg Novi.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!