Home Evropa Udaljenost Beograd – Venecija

Udaljenost Beograd – Venecija

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Venecija je 767 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 643 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 6 sata i 48 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Rastojanje između ova dva grada možete preći na sledeći način: Iz Beograda krećete na autoput E 70 prema Sremskoj Mitrovici. Prolazite granični prelaz Batrovci i ulazite u Hrvatsku. Krećete se autoputem prema Slavonskom Brodu i Zagrebu. Nakon par kilometara vožnje ulazite u Sloveniju i vozite prema Ljubljani. Od Ljubljane se krećete prema Goriškoj pokrajini u Italiji (kako je nazivaju državljani Slovenije) i prošli ste granicu sa Italijom. Zatim prelazite preko Nove Gorice, a na mapi je ova deonica autoputa obeležena sa A34/ A4. Tako ćete uštedeti vreme, a i gorivo, jer bi u suprotnom kružili vozeći kroz Trst. U nastavku puta idete autoputem označenim na mapi kao A57, i isključujete se levo prema Veneciji.

Ako se odlučite za putovanje avionom, sam let će trajati 3 sata.

Putarine na ovoj relaciji iznose: 340 dinara u Srbiji, 105 kn uHrvatskoj, 15 evra iznosi vinjeta za sedam dana u Sloveniji, a oko 7 evra za autoput u Italiji.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!