Home Evropa Udaljenost Beograd – Tasos

Udaljenost Beograd – Tasos

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Tasos je 831 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 566 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 10 sati i 29 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Beograda krenete autoputem E 75 prema jugu. Prolazite Jagodinu, Ćupriju, Praćin i Aleksinac. Prolazite isključenje za Niš i Leskovac, i nastavljate prema Kumanovu i Skoplju. Od Skoplja možete nastaviti vožnju na autoput ili skrenuti levo preko Dojrana, putem koji je na mapi obeležen kao R1105. Nakon par kilometara ulazite u Grčku i nastavljate putem 65 prema jugu, a zatim se uključujete na autoput E90 i isključujete desno prateći putokaze za Keramoti i Tasos.

Ipak, najlakše je nastaviti autoputem prema Gevgeliji i uskoro preolazite granicu sa Grčkom. Vozite prema jugu i skrećete levo na put 2, a ubrzose uključujete na autoput E 90. Isključujete se desno i pratite putokaze za Keramoti iz čije luke polaze trajekti za Tasos.

Možete putovati i preko Bugarske, od Niša do Sofije za Tasos, ali trajanje puta biće znatno duže.

Da bi se prešlo rastojanje između ova dva grada, potrevno je platiti putarine na više mesta, pa će Vas drumovina ukupno koštati oko 16 evra, a trajekt oko 16 evra, plus 3 evra po osobi.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!