Home Crna Gora Udaljenost Podgorica – Ljubljana

Udaljenost Podgorica – Ljubljana

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Podgorica – Ljubljana je 771 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 554 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 8 sata i 50 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na relaciji Podgorica – Ljubljana jeste kada iz Podgorice krenete putem koji je na mapi obeležen kao put E 762 prema Nikšiću. Od Nikšića skrećete levo i vozite prema granici sa Bosnom i Hercegovinom. Prolazite Bileću, Stolaci vozite putem M6 kroz Čapljinu. Autoputem E 65 ulazite u Hrvatsku. Prolazite Zagvozd, Šibenik i Jasenice. Vozite putem E 71 prema Ogulinu, a zatim se desnom stranom uključujete na E 65 prema Karlovcima, gde se ispred njih isključujete levo i idete prema granici sa Slovenijom. Ulazite u Sloveniju, prolazite Novo Mesto i uključujte se na autoput E 70 prema Ljubljani.

Drugi način jeste da iz Podgorice krenete autoputem E 65 prema Srbiji. Pratite relaciju Užice – Valjevo – Šabac nakon kojeg se uključujete levo na autoput E 70 prema Hrvatskoj i Slavonskom Brodu. Prateći autoput prolazite Zagreb, ulazite u Sloveniju i dolazite do Ljubljane.

Ovaj odabir puta je duži, ukupno iznosi 921 kilometar, pa je i trajanje puta dosta duže, trebaće Vam oko 12 sati vožnje.

Trajanje leta avionom na ovoj relaciji je 1 sat.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!