Home Hrvatska Udaljenost Split – Beograd

Udaljenost Split – Beograd

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Split Beograd je 799 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi oko 350 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 7 sati, koliko u proseku traje put do Beograda, bez pauza.

Duži put većinom ide preko Hrvatske ali računajte na autoput i naplatu putarina. Rastojanje se u ovom slučaju može preći na sledeći način: Iz Splita izlazite ulicom Domovinskog rata. Priključite se na Most Smokovik/Ul. Zbora narodne garde pa nastavite pravcem D8. Birajte izlaz za A1/Sinj/Zagreb/Rijeka a na kružnom toku izađite na izlaz 1. Sledi prelazak tunela Mravince, pa most Majdan, zatim most Izvor Jadra, Tunel Maćkovac, tunel Klis – Kosa, tunel Klis grlo, i most i tunel Mihovilovići. Nastavite putem D1pa birajte izlaz – Rijeka/Zagreb/Dubrovnik/Dugopolje. Na kružnom toku izađite na izlaz tri prema mestima Zagreb/Rijeka/Dubrovnik/Šestanovac. Na sledećem račvanju, sledite oznake za Zagreb/Šibenik/E65/A1 i pređite u A1/E65/E71. Tokom nastavka puta sledite znakove za mesta Ljubljana/Slovenija/Maribor/Sl. Brod/Budapest/Zračna luka Zagreb/E70/A3/Mađarska. Izađite na A3/E65/E70/E71 prema Sl. Brod/Budapest/Mađarska/Zračna luka Zagreb. Na račvanju nastavite po E70, pa po A3. Izađite na izlaz prema Bulevaru vojvode Putnika. Stigli ste na cilj.

Do Beograda autobusom

Dva do tri puta dnevno se iz Splita autobusom kreće put Beograda. Fudex kreće četvrtkom u 8 sati ujutru a u Beograd stiže u 19 sati. Noćnu vožnju nudi Lasta čiji bus iz Splita kreće u 20.30 a u Beograd stiže oko 9 sati ujutru.

Split-Beograd avionom

Put avionom do Beograda u zavisnosti od prevoznika ali i od datuma polaska staje od 75 evra a do 300 evra. Najjeftinija povratna karta Beograd Split za putovanje avionom kompanije Air Serbia košta 13.249 dinara.

Put preko Bosne (najkraći put)

Ovaj put je dug 596 km. Iz Splita se preko Drvara i Mrkonjić grada ide najpre do Bosanske Gradiške, a posle uključenja na autoput, brzo se stiže u glavni grad Srbije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!