Home Bosna Udaljenost Sarajevo – Novi Pazar

Udaljenost Sarajevo – Novi Pazar

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Sarajevo – Novi Pazar je 276 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 188 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 4 sata i 58 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Sarajeva krenete putem M 5 iz Obale Kulina bana, prema turističkom naselju Pale. Nastavljate prema Višegradu, vozite prema jugu i mestu Bijelo Brdo i prolazite granicu sa Srbijom, kretajući se prema Priboju. Put na mapi je 191, pratite put za Sjenicu i nakon Sjenice idete putem 29 prema Novom Pazaru.

Drugi način kako da stignete do Novog Pazara jeste da krenete iz Sarajeva istim putem, ali nakon Višegrada skrećete levo prema Donjem Vardištu. Prolazite granicu i ulazite u Srbiju. Vozite prema Mokroj Gori na autoput E 763. Prolazite Užice, Požegu i Čačak. Pratite naznačeni put za Rašku i nakon dvadesetak kilometara od Raške stižete u Novi Pazar. Ova relacija je dosta duža, kako mapa pokazuje tačno 364 kilometara, pa će Vam biti potrebno oko 5 sati i 57 minuta vožnje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!