Home Hrvatska Udaljenost Novi Sad – Zagreb

Udaljenost Novi Sad – Zagreb

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Novi Sad –Zagreb je 380 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 306 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 3 sata i 46 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put iz Novog Sada do Zagreba jeste kada krenete putem 120 prema Sremskoj Kamenici, prolazite Irig i uključujete se desnom stranom na autoput E 70 prema Sremskoj Mitrovici. Nastavljate autoputem i uskoro prolazite granični prelaz Batrovci sa Hrvatskom. Vozite deonicom puta A3 prema Slavonskom Brodu, Tako nastavljate do ulaska u Slavonsku aveniju, a zatim desno u aveniju Marina Držića.

Postoji i drugi način kako doći do Zageba, a to je: Iz Novog Sada krećete putem 111 prema Bačkom Petrovcu, prolazite Ratkovo i vozite prema Odžacima. Odavde skrećete levo prema Hrvatskoj granici. Idete putem 213, prolazite Osijek i nastavljate prema autoputu E 70, uključujete se levo i nastavljate put prema Zagrebu. Trajanje puta na ovoj relaciji je više od 5 sati vožnje.

Putarina na ovoj relaciji iznosiće: U Srbiji ćete izdvojiti 340 dinara, a u Hrvatskoj do Zagreba imaćete dve naplatne rampe, Prva je od granice do Okučana, gde putarina iznosi 61 kn, tačnije 8.5 evra, a od Okučana do Zagreba je 44 kn odnosno 6.1 evro. Znači ukupno je 14.6 evra.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!