Home Srbija Udaljenost Novi Sad – Kragujevac

Udaljenost Novi Sad – Kragujevac

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Novi Sad – Kragujevac je 230 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 164 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 32 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Novog Sada krenete Partizanskom ulicom, prateći put 12. Desnom stranom se uključujete na autoput E 75 prema Novim Banovcima. Kod Dobanovca nastavljate prema Surčinu. Prolazite Ostružnicu i uskoro se isključujete desno na put E 763 a isključujete se levo prema Aranđelovcu. Od Aranđelovca pratite put 27, prolazite Topolu i nastavljate putem 25. Ulazite u ulicu Radoja Domanovića, a zatim skrećete levo u Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

Postoji i drugi način kako stići do grada Kragujevca, a to je: Iz Novog Sada krećete putem 120 prema Sremskoj Kamenici, prolazite Irig i Rumu a potom se levom stranom uključujete na autoput E 70 prema Beogradu. Prolazite Beograd i putujete ka jugu, tačnije prema Malom Požarevcu. Nakon pređenih 200 kilometara od polaska iz Novog Sada se isključujete sa autoputa desno na put 24 prema Batočini. Prolazite Gradac i nakon par kilometara kružni tok gde nastavljate pravo vozeći Lepeničkim bulevarom.

Putarina za ovu relaciju iznosi: 110 dinara za motorna vozila I kategorije, a 170 dinara za vozila II kategorije.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!