Home Crna Gora Udaljenost Novi Sad – Budva

Udaljenost Novi Sad – Budva

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Novi Sad – Budva je 522 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 341 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 9 sata i 7 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Iz Novog Sada krećete putem koji je na mapi obeležen kao put 12 prema autoputu E 75 prema Beogradu, tačnije Surčinu. Nakon par kilometara se isključujete desno sa autoputa na put 22 ( E 763) prema Lazarevcu. Ispred mesta Ćelije skrećete desno na put 27 prema Valjevu. Od Valjeva nastavljate levo putem 21 prema Požegi, ali ispred Požege skrećete desno do Sevojna a zatim se uključujete na E 763 prema Užicu. Prolazite Zlatibor, Novu Varoš i Prijepolje. Nakon par kilometara ulazite u Crnu Goru. Prolazite Bijelo Polje, uključujete se na autoput E 65/ E 80 i prolazite Mojkovac vozeći prema Podgorici. Na ulasku u Podgoricu se isključujete sa autoputa desno i pratite smernice za Budvu.

Najkraći put jeste kada iz Novog Sada krenete putem 21 prema Rumi, dolazite do Šapca, a zatim skrećete desno na put 26 prema Loznici. Prolazite granicu sa Bosnom i Hercegovinom i Zvornik. Nakon Foče putem M 20 ubrzo ulazite u Crnu Goru i vozite autoputem E 80 prema Budvi.

Iznos putarina uglavnom zavisi od mesta uključenja na autoput.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!