Home Bosna Udaljenost Novi Sad – Banja Luka

Udaljenost Novi Sad – Banja Luka

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Novi Sad –Banja Luka je 317 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 215 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 3 sata i 32 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada: Iz Novog Sada krećete prema jugu vozeći putem 120 i prolazite kroz Irig. Nakon Rume nastavljate putem 2, a ubrzo se desno uključujete na autoput E 70.Nakon par kilometara dolazite do graničnog prelaza Batrovci i ulazite u Hrvatsku. Preko Hrvatske se držite trake A3, prolazite Slavonski Brod i nedaleko se isključujete levo na put E661 prema bosanskoj Gradišci. Ulazite u Bosnu i Hercegovinu/ Republiku Srpsku i nastavljate ka jugu. Sa ovog puta skrećete levo u ulicu Ranka Šipke u grad. Drugi način jeste da iz Novog Sada krenete prema Bačkom Petrovcu, vozeći putem 111. Prolazite Odžaci i izlazite na put 17 prema granici sa Hrvatskoj. Krećete se putem 213 , a zatim na put 2 prolazeći Osijek. Uključujete se na autoput i pratite oznake za Slavonski Brod. Ostatak putokaza je isti kao i u prethodnom primeru. Na ovom putu izgubićete više vremena, ali ako volite vožnju, a ponekad i promenu pravca samo napred.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!