Home Srbija Udaljenost Niš – Sombor

Udaljenost Niš – Sombor

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Niš – Sombor je 417 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 351 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom ili autobusom potrebno je oko 4 sata i 44 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put na ovoj relaciji jeste kada iz Niša krenete autoputem E 75 prema severu Srbije. Prolazite Aleksinac, Pojate, Paraćin, Ćupriju, Jagodinu, Beograd i Novi Sad. Nakon Novog Sada se ubrzo isključujete sa autoputa na izlaz za Vrbas. Isključujete se desnom stranom i pratite put 15. Prolazite Vrbas, i vozite putem koji je na mapi obeležen kao put 3 preko Kule. Od Kule pratite put kroz Crvenku, Sivac i istim putem ulazite u Sombor.

Drugi način jeste da krenete takođe autoputem, ali se isključujete u Beogradu i pratite put za Zrenjanin. Od Zrenjanina nastavljate preko Bečeja, od Bečeja pratite put 109 preko Bačke Topole i odavde pratite put za Sombor.

Naravno, iz Beograda možete krenuti i autoputem E 70 prema graničnom prelazu Batrovci i ući u Hrvatsku. Sa autoputa se isključujete desno prema Đakovu, pratite put kroz Osijek i nakon par kilometara od Osijeka skećete desno na put 212 preko mesta Batina. Ubrzo prelazite granicu sa Srbijom i pratite put 15 prema Somboru.

Putarina uglavnom zavisi od mesta isključenja na autoput.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!