Home Evropa Udaljenost Niš – Solun

Udaljenost Niš – Solun

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Niš Solun je 424 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 311km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko četiri i po sata, koliko u proseku traje put do Soluna, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Najpre sledi autoput, pa zatim Grdelička klisura, granica sa Makedonijom, sledi klisura Vardara kroz Makedoniju, gde se putarina plaća 3 puta u ukupnom oznosu od oko 4 evra. Putarina Niš – Leskovac, za vozila prve kategorije iznosi 190 dinara.

Sledi, nakon oko 2 sata vožnje kroz Makedoniju, ulazak u Grčku na graničnom prelazu Evzoni.

Nakon prelaska grčke granice, na oko 50. kilometru stižete na takozvanu Ring Road raskrsnicu. Videćete tablu sa desne strane na kojoj piše THESALONIKI i HALKIDIKI, prođite ispod mosta i isključite se desno na autoput za Solun koji Vas vodi u jedan od najvećih gradova Grčke.

Benzinske pumpe koje su Vam na putu na raspolaganju su izmedju ostalih i MAKOVE pumpe u Makedoniji, koje i preporučujemo jer je gorivo jeftinije u odnosu na cene u Grčkoj i Srbiji.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!