Home Makedonija Udaljenost Niš – Skoplje

Udaljenost Niš – Skoplje

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta Niš Skoplje je 214,5 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 153 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 3 sata, koliko u proseku traje put do Skoplja.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Najpre iz Niša izlazite na Jadransku ulicu i na autoput Niš Skoplje. Nakon 40 km sledi skretanje desno za Leskovac. Vi nastavljate dalje i ulazite u Grdeličku klisuru. Na ulazu u klisuru, prelazi s preko mosta Obnove. Pre prolaska pored poznatog motela Predejane, prolazite pored Vladičinog Hana. Kroz klisuru ćete proći i kroz 2 tunela dužine od po malo više od 300 metara. U nastavku puta, prolazite pored Vranja, Bujanovca i Preševa. Ubrzo sledi granični prelaz sa Makedonijom. Od Vranja do granice ima oko 30 km. Od granice do Skoplja, ostalo Vam je oko 60 km. Pre mesta Miladinovci, isključujete se sa autoputa “Aleksandar Veliki” za Skoplje.

Putarina za put Niš Skoplje, za vozilo prve kategorije, koštaće Vas oko 3 evra.

Benzinske pumpe koje su Vam na putu na raspolaganju su izmedju ostalih i NIS petrol kod motela Predejane i MAK Petrol pred ulaskom u Skoplje u blizini pravoslavne crkve Deljadrovce.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!