Home Srbija Udaljenost Niš – Prokuplje

Udaljenost Niš – Prokuplje

by Dn82aV47

Udaljenost izmedju mesta je Niš Prokuplje je 29,4 kilometara. Mapa pokazuje, da , kada je u pitanju vazdušna udaljenost, ova razdaljina iznosi 26,5 km .

Da se predje navedena kilometraža, putničkim automobilom, potrebno je oko 45 minuta, koliko u proseku traje put do Prokuplja, bez pauza.

Rastojanje se može preći na sledeći način: Iz Niša se Bulevarom 12 februara, ide ka selu Trupale, gde se uključujete na autoput. Nastavljate ka Popovcu, a kod sela Balajnac, izlazite sa autoputa i nastavljate ka Aleksandrovu. Pratite put preko Merošine. Proći ćete još kroz mesta Kostadinovac i Nova Božurna. Ubrzo stižete u Prokuplje.

Druga opcija je put preko Doljevca. Preko Pasi Poljane stižete najpr do Malošišta a onda i do Doljevca. Uključujete se na Autoput pa idete ka selima Čapljinac i Balajnac. Kod Balajnca, skrećete ka Aleksandrovu pa idete do Merošine i na kraju dolazite u Prokuplje.

Benzinske pumpe koje su Vam na putu na raspolaganju su izmedju ostalih i Eko Prokuplje i Pro Gas – Nova Božurna.

Još jedna mogućnost je da se ide preko Doljevca pa preko Pejkovca. Od Doljevca idte ka mestu Klisura, a onda skrećete ka Držanovcu i Pejkovcu. Na kraju, preko Babinog potoka stižete u Prokuplje.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!