Home Srbija Udaljenost Kragujevac – Niš

Udaljenost Kragujevac – Niš

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Kragujevac – Niš je 152 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 111 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 1 sata i 40 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put jeste kada iz Kragujevca krenete putem 24 prema autoput E 75. Nakon par kilometara se desnom stranom uključujete a autoput i nastavljate prema Jagodini. Prolazite Ćupriju i Paraćin, naplatnu rampu u Pojatu i krećete se prema Aleksincu. Kada pređete Gornju Toponicu, par kilometara južno se isključujete sa autoputa desno i pratite putokaze za Niš. Ulazite u Bulevar 12. Februara, zatim u ulicu Knjeginje Ljubice i levo u ulicu Generala Milojka Lešjanina prema Pravno Poslovnoj školi.

Naravno, do Niša možete stići i drugim pravcem: Iz Kragujevca krećete putem 183 prema mestu Donja Sabanta, prolazite Ratković i nakon par kilometara skrećete desno na put 218. Nastavljate putem 189 a zatim skrećete levo prema Opariću. Pratite put koji je na mapi obeležen kao 382, a posle sela Donji Krčin skrećete desno ponovo na put 183 prema selu Marenovu. Prolazite Srnje, zatim Jasiku i na kružnom toku pratite put 5 prema Ćićevcu. Kod Pojata se priključujete na autoput i ostatak puta je isti.

Putarina na ovoj relaciji je: 500 dinara za I kategoriju motrnih vozila.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!