Home Bosna Udaljenost Beograd – Tuzla

Udaljenost Beograd – Tuzla

by Dn82aV47

Udaljenost između mesta Beograd-Tuzla je 207 kilometara. Mapa pokazuje, da, kada je u pitanju vazdušna udaljenost, razdaljina između ova dva grada iznosi 143 km.

Da bi se prešla navedena kilometraža, putničkim automobilom potrebno je oko 2 sata i 57 minuta vožnje bez pravljenja pauza.

Najkraći put kako preći ovo rastojanje jeste put koji na mapi pokazuje 198 kilometara. Iz Beograda krećete autoputem E 70 prema Sremskoj Mitrovici, isključujete se sa autoputa levo i nastavljate putem 20. Prolazite opštinu Bogatić i pratite isti put. Ubrzo ulazite u Bosnu i Hercegovinu istim putem, koji je na mapi obeležen kao R459b.Nastavljate do Gojsovca, i priključujete se na put M18. Prolazite Bijeljinu, Priboj, i priključujete se na put M4 koji Vas vodi do Tuzle.

Drugi način jeste da nastavite autoputem, prolazite Sremsku Mitovicu i kod Kuzmina se isključujete levo na put 19. Prolazite granicu, vozite na M18 i kod Bjeljine nastavljate put kao u gornjem primeru.

Ako volite vožnju, do Tuzle možete stići i preko Hrvatske. U ovom slučaju preolazite granični prelaz Batrovci, nastavljate autoputem E 70/A3, isključujete se levo prema Županji, pratite put 55, prelazite granicu sa Bosnom i krećete se putem M1.8 prema Srebreniku i Dubokom Potoku, a kod petlje Šićki Brod nastavljate levo na M4 prema centru Tuzle.

You may also like

error: Sadržaj je zaštićen !!